Gissa vår läxa

I Nacka har det öppnat ett nytt stort centrum. Fullt med spännande affärer som vi var sugna att kika i. Vi tänkte vara smarta och slå ihop det med vår veckohandling och handlade vid ICA maxi i nacka, sedan vidare till Forum. Centrumet heter så. När vi kom dit kom vi på att vi nog behövde lite mellis för att orka gå och titta i alla affärer. Stod en halvtimme i kö till stället vi valt, fel ställe uppenbarligen. Blev helt matta av upplevelsen så när vi fikat färdigt orkade vi bara gå in i en affär. En av de stora kedjorna som ändå finns överallt men som vi behövde en grej i. Sedan åkte vi hem. Jaha gott folk, kan ni gissa vilken läxa vi lärde oss? Inte matte, inte svenska, utan...

Kan tillägga att den ende som höll humöret uppe var Noel. Hejja Noel!


... och förresten hann vi med att baka pepparkakor i förmiddags...




... och förresten en gång till så har jag blivit helt galen i pyssel, vilket är ganska otippat eftersom jag alltid varit totalt ointresserad.


Lördagsbloggen eller klottrare som tänker

Min blogg blir en lördagsblogg. Helst skulle jag vilja skriva någonting varje dag men tiden och kreativiteten går inte alltid hand i hand så för att alla ska veta när det är dags att besöka priscillas så bestämmer jag mig härmed för lördagsuppdateringar. Idag är det söndag, men lördag kändes som en roligare dag att skriva på. Mitt i helgen. En bit in i ledigheten men med så pass mycket ledighet kvar att arbetsveckan inte hunnit göra anspråk på tankarna.


Men det här är inte veckans riktiga blogginlägg, för det kommer här;


För några dagar sedan fick jag se det här på tunnelbanan...



... visst är det smart? Istället för att klottra på tunnelbaneväggen så att SL's personal måste andas in massor av miljöfarliga ångor från rengöringsmedlet de använder i sitt mödosamma arbete med att få bort klottret skriver man sitt namn... eller vad det är, på ett klistermärke som det bara är att riva bort. Tji, tjing! En ansvarsfull klottrare var det här.

Första snön



Kl. 12.54
Priscilla: Titta, det är nästan snöblandat regn.
Rolle: Neej.. (tittar ut genom fönstret) jo...kanske.
Noel: Snart kommer julen!

Kl 13.15
Rolle: Kolla ut nudå. (Det snöblandade regnet har blivit mer regnblandad snö)
Priscilla: Ja, nu måste vi ta fram Noels vinteroverall.

kl. 13.45
Noel: Det snöar jättemycket mamma!  Jag vill ha min snowboard till dagis imorgon. (Ställer sig i fönstret)

Visst är det speciellt med vinterns första snö. Nu är det OK att ta fram riktiga vinterklädes garderoben med tjocka mössor, halsdukar och vantar. Kalla, klara vinterdagar kan man hålla kylan borta med varma kläder och snön lyser upp bättre än alla gatulyktor tillsammans.

Snöa, snöa, snöa.... hej, hej, hej.

Hem till Stockholm igen


Landar på Arlanda sent på onsdagskvällen. Rolle hämtar bilen från långtidsparkeringen. Jag och barnen hoppar in i en redan uppvärmd bil men på den lilla bit vi ändå har att gå utbrister Hedda "Det är så skönt att komma hem till den friska, kalla luften i Sverige" Jag känner efter i mig själv.... Jo, det är faktiskt ganska skönt att känna höstens kyla mot solbrända kinder.

Torsdagen har ingen förståelse för nyss hemkomna semesterfirare. Vardagen ringer i väckarklockan, jobb, skola och dagis väntar på familjen Persson-Ferrera. Kylskåpet har inte förberett frukost och gapar oförstående. Tittar ut genom fönstret och kan inte bestämma mig för om Noel ska ha vinteroverall. Han själv tycker att det räcker med shorts. Vi ger oss ut i kylan. Det är kallt. Det är regnigt. Det är november i Stockholm. Jag försöker leta efter känslan från igår kväll men den tycks ha följt med Hedda hem till sin mamma. Jag är kall och tittar ner i gatan. Det är nästan vinter nu.


Rolle, Hedda, Noel, Mamma, Pappa, Gunnel, Kurt, Martin, Sofie, Pernilla, Roland, Anton och Maja; Tack för att ni ville fira semester med mig!

Vilken solstolstyp är du?

Föreställ dig att du är på semester. Ditt hotell har ett jättefint poolområde med massor av solstolar på flera olika ställen kring poolen. Hur gör du?

A På mornarna före frukost går jag ut till poolen för att lägga min handuk precis på den solstolen jag vill ha under dagen. Om jag sedan verkligen ligger där eller inte spelar ingen roll för mig. Jag vill andå säkra min plats så att jag vet att jag kan lägga mig där när jag själv vill. Dessutom är det så alla andra gör.

B. Varför ska man boka platser? Det finns ju massor av solstolar och jag tar den som är ledig när jag väl behöver den.

Resultat

A.
Om man tänker logiskt så är det ganska onödigt att ca. hälften av alla solstolar är upptagna av handukar som inte används under hela dagen. Det blir dessutom ganska trångt om alla hotellets gäster ska ha varsin solstol i beredskap.

B Grattis! Du har förmågan att tänka logiskt. Det blir dessutom mycket mer spännande att inte veta var man hamnar nästa gång man ska till poolen. Våga chansa! Det kanske lönar sig.

RSS 2.0