En lattnadens suck

Nar vi vi onsdags morse kl. 6 var pa vag till Arlanda lyssnade vi pa nyheterna for att halla koll pa hur trafiken flot pa vag ut. Forutom rapporter om halka och avstangda vagar soderut naddes vi av nyheter att Sterling gatt i konkurs. Vi brukar aka Sterling till Gran Canaria men just i ar hade vi valt ett annat flygbolag. Gissa om vi drog en lattnadens suck over det! Annars hade vi fatt sta med alla de andra besvikna resenarerna med installda flyg. Sterling betalar inte tillbaka nagra pengar for betalda biljetter och flyger inte heller hem de resenarer som ar utomlands. Men hur ska de da komma hem? En och annan kanske kan ta en overbliven plats hos andra flygbolag, men exempelvis hit aker flygen ganska fulla sa alla de hundratals resenarer som flygit hit med Sterling kommer omojligt fa plats.

Rolles bror och sambo hade bokat sina biljetter hit via Sterling, men det loser sig.... eller?!

Min bror och flickvan hade bokat sin julresa med Sterling och far som tur ar sina pengar tillbaka fran banken eftersom de betalat resan med visa. En ny resa bokades pa en gang for att vara saker pa att fa plats. Antar att det kommer bli ganska fullt pa ovriga bolag nu.

Äntligen semester

  
Äntligen är dagen här. Dagen före dagen vi ska åka. Vi har planerat sedan i somras. Letat flygbiljetter. Kollat temperatur i luften, havet och poolen. Jämfört och mailat. Bokat och betalat. Skrivit att göra listor och lovat bort både glassar, restaurangbesök och minigolfrundor. Som störst kommer sällskapet med 7 syskon, 4 kusiner, 8 föräldrar, 3 fruar, 3 äkta män, 4 sambos och 4 svärföräldrar vara uppe 14 personer. Det blir spännande. För alla ska bada!

Se upp för dårarna...



Att åka tunnelbana i Stockholms rusningstrafik är ingen höjdare. Jag får huvudvärk och svindel av alla som vinglar, trängs och pratar för högt i sina mobiler. Strävan att vara först in i vagnen och först ut är en olöslig ekvation. Människor på väg in trycker mot människor på väg ut. Ingen viker av. Föraren ropar sina eviga slagord; "Lämna plats för avstigande" De påstigande står utanför, dit meddelandet inte når. De påstigande lyssnar på någonting annat, dit meddelandet inte når. De påstigandes tankar är långt borta, dit meddelandet inte når. Ingen ser och ingen hör i Stockholms tunnelbana.


Välkommen till min nya blogg

Här kommer du att kunna följa en del av mina tankar kring livet. Jag hoppas att du ibland kommer att känna igen dig, ibland få nya tankar, ibland tycka att jag är rolig och ibland kanske lite sorglig. Det jag skriver om är min egen uppfattning om det som händer omkring mig. Du får gärna ifrågasätta den eller bidra med dina egna ord.


RSS 2.0